Home Hide

Laksheid ondernemer is vaak oorzaak van dataverlies

Utrecht – 15 Augustus 2011 – Het verliezen van belangrijke data is voor elke ondernemer ontzettend frustrerend en raakt iedereen op de werkvloer. De ergernis is enorm, zeker nadat veel tijd en energie is gestoken in de input en de ontwikkeling ervan. Stellar Data Recovery Services, een van de leidende aanbieders op het gebied van dataherstel in Europa, is ervan overtuigd dat dataverlies in veel gevallen vrij simpel voorkomen kan worden. Stellar Data Recovery Services stelt op de website een aantal tips beschikbaar die het risico op dataverlies tot een minimum beperkt. Juist vanwege het kostenaspect is inachtneming van deze tips voor elke ondernemer min of meer een vereiste. Deze tips en uitgebreide informatie over het voorkomen van dataverlies is terug te vinden via de website www.stellar.nl of op de pagina Preventie Dataverlies.

Data recovery; een onvoorziene en onnodige kostenpost
Data recovery, het terughalen van bestanden, is een mooi instrument wanneer belangrijke data verloren lijken te zijn gegaan. Echter, Stellar Data Recovery stelt zelf dat dataverlies in veel gevallen voorkomen kan worden. Zelfs in negen van de tien gevallen is dataverlies onnodig gebleken en bezorgt het de ondernemer een extra kostenpost. Enkelebelangrijke tips op een rij:

  • Zorg dat uw systeem in een schone, droge en veilige ruimte staat:
  • Maak regelmatig een automatische backup:
  • Controleer backup’s van data altijd op consistentie:
  • Maak altijd een backup voordat u een upgrade van het systeem uitvoert:
  • Geef uw systeem een ononderbroken stroomvoorziening:
  • Installeer automatische geupdate virusscanner op uw systeem:
  • Maak nooit uw harde schijf open:
  • Controleer regelmatig de gezondheid van uw systeem:

Dataverlies is niet altijd te voorkomen
Natuurlijk bestaan er factoren waarop de mens en zelfs de specialisten van Stellar Data Recovery geen invloed hebben. Bijvoorbeeld door extreme weersomstandigheden kan de stroom uitvallen en lijken data verloren te gaan. Met name in de zomermaanden zijn genoemde weersomstandigheden regelmatig de oorzaak van dataverlies. Chief Operations Officer van Stellar Data Recovery Kees Jan Meerman vult aan: “Bedrijven gebruiken hun systemen steeds intensiever, ook daardoor neemt de kans op dataverlies toe en wordt het voorkomen ervan steeds lastiger. Uiteindelijk blijkt onvoldoende controle de voornaamste oorzaak van dataverlies.Als de ondernemer zich hierin iets meer zou verdiepen, leidt dat op lange termijn tot een aanmerkelijke kostenvermindering.”

Stellar Data Recovery levert een breed scala aan dataherstelsoftware en -diensten. Stellar heeft laboratoria in Europa, de Verenigde Staten en Azië en beschikt over meer dan 100 R&D-professionals en data recovery experts, diverse CLASS 100 Clean Rooms en de meest uitgebreide suite data recovery software ter wereld. Stellar biedt complete data recovery oplossingen in alle gevallen van dataverlies en bekleedt een top 5-positiewereldwijd in de recoverybranche.

Voor uitgebreide informatie over het voorkomen van dataverlies kunt u contact opnemen met:

Stellar Data Recovery
Chief Operations Officer – Kees Jan Meerman

Zonnebaan 39
3542 EB Utrecht
Tel: +31 (0)30 7600 701
Fax: +31 (0)30 – 7600 709
www.stellar.nl

 

 
Wij zijn er om u te helpen...