Home Hide

Verwijderde bestanden en documenten herstellen

Data recovery bedrijven die data herstellen, waaronder gewiste of verloren documenten en bestanden, zijn zoals de restaurateurs van antieke waardevolle artefacten!

Professionele data recovery specialisten hebben gewoonlijk een lange opleiding achter de rug, aangezien ze de verschillende analysetechnieken moeten leren, zich met de totaal verschillende vakkundige problematieken moeten bezighouden en dat alles in de vooronderstelling dat ze geen fouten maken. Als men dit nu op de eisen van de specialisten overbrengt, die verloren bestanden en documenten herstellen, vinden we verbazend veel overeenkomsten. Ten eerste moeten ze de verschillende gegevensdragers zoals harddisks, tapes, SD-kaarten, USB-sticks, CD’s, DVD’s, IOMEGA-drivers, etc. goed kennen en mogelijke storingen kunnen terugvinden. Na deze analyse wordt duidelijk welke vakkundige discipline vereist is: de micro-elektronicus, de fijnmechanicus, de softwarespecialist, de forensische analyticus of een combinatie van allemaal.

Zoals restauratiewerken alleen in een aangepaste omgeving uitgevoerd mogen worden (voor een deel worden daarvoor eigen ruimtes met een passend klimaat voorzien, zie VASA in Stockholm, Zweden), geldt dit ook voor het herstellen van bestanden en documenten. Als bijvoorbeeld de schrijf-/leeskoppen van een harddisk defect zijn, kunnen deze enkel in een cleanroom klasse 100 (d.w.z. maximaal 100 zwevende deeltjes in een kubieke meter lucht) vervangen worden.

Zo niet, zorgt de besmetting van de magneetschijf ervoor dat de dicht over de schijf zwevende leeskoppen onmiddellijk opnieuw worden vernield. Ook het omzetten en vernieuwen van chips van elektronische apparatuur vereist een afzonderlijke omgeving, inclusief een sterke microscoop. Natuurlijk moet er telkens in de dichte nabijheid een proefstation zijn om het resultaat onmiddellijk te kunnen testen.

Wat de röntgenbeelden voor restaurateurs van schilderijen zijn, is de testapparatuur voor de elektronische signalen van de verschillende eenheden van een gegevensdrager voor een datahersteller. De specialisten, die bij Stellar Data Recovery de verloren of gewiste bestanden en documenten terughalen, kunnen daaruit veel afleiden over de schade en de eventuele oplossing.

Ook het herstellen van de verwijderde bestanden en documenten na de analyse verloopt op een vergelijkbare manier: alles mag, alleen fouten maken niet, aangezien de klant zijn oorspronkelijke gegevens terug wilt.

Bel ons voor vrijblijvend advies:
030-7600700 normaal tarief
Laboratorium Tour Video
Wij zijn er om u te helpen...