Uw vraag direct beantwoorden : 030-7600700

Menu Hide

Opdracht direct aanmelden

Wie data terug wil halen, moet dikwijls eerst de harddisk repareren om aan gegevensherstel te kunnen beginnen. Een harddisk is een systeem met mechanische, elektromagnetische en elektronische onderdelen, die samen de hardware vormen. Opdat alles zou functioneren, heeft een harddisk een eigen besturingssysteem nodig, ook firmware of microcode genoemd, dat ervoor zorgt dat een normaal computersysteem de harddisk erkent en de data erop kan lezen en interpreteren. Daarvoor zorgt in eerste instantie een harde magnetische laag op de draaiende metalen schijf.

Verschillende delen op deze laag worden gemagnetiseerd, en zo wordt de informatie opgeslagen.
Door de remanentie (duurzaamheid) wordt ervoor gezorgd dat bepaalde kristallen ook na de uitschakeling van het magnetische veld (geen stroom) voldoende magnetisme behouden om de informatie vast te houden. De magnetische schijf in de harddisk is dus gemagnetiseerd of niet gemagnetiseerd.

Dit stelt in het binaire stelsel de cijfers 0 en 1 voor. De afzonderlijk gemagnetiseerde delen worden nu op een leeskop die uit ferrietpartikels bestaat door de inductie (invoer) van een kleine spanning in de kop geïdentificeerd en de signalen worden doorgestuurd. Hoe kleiner de magnetische delen op de harde magnetische schijf zijn, des te meer informatie er kan worden opgeslagen. Daardoor kunnen bijna identieke harddisks heel verschillende opslagcapaciteiten hebben.

Bij het uitlezen van de gegevens werkt de leeskop als een schrijfkop en een kleine elektromagneet en magnetiseert het de deeltjes die het systeem aanwijst. Wanneer de leeskoppen niet meer op de juiste afstand boven de magnetische laag zweven (ruimte ertussen is dunner dan een haar of een minuscuul stofdeeltje) om de magnetische data te identificeren, moet er een harddisk reparatie plaatsvinden om de gegevens opnieuw te kunnen lezen.

Is enkel de leeskop of schrijfkop defect, kunnen de specialisten van Stellar Data Recovery de harddisk reparatie in een cleanroom klasse 100 uitvoeren, onderdelen door een andere compatibele systemen vervangen en de gegevens beginnen uitlezen. Kan het overgrote deel van de gegevens gelezen worden, dan is de harddisk reparatie geslaagd. Vervolgens dient de corrupte data te worden gerepareerd en gecontroleerd, alvorens de harddisk recovery succesvol is verlopen.

Call Me