Uw vraag direct beantwoorden : 030-7600700

Menu Hide

Opdracht direct aanmelden

SAN (storage area network wikipedia.org) is een high-speed netwerk van storage devices dat in verbinding staat met servers. Het levert block-level storage dat toegankelijk is voor de applicaties die op dit netwerk aangesloten servers draaien. Tape libraries en disk-based devices, zoals RAID hardware, kunnen ook onder SAN opslagmedia vallen.

Grote organisaties hebben behoefte aan een veilig en betrouwbaar netwerk van opslagmedia en gebruiken daarom SAN (Storage Area Network) systemen voor de opslag van hun kritieke bedrijfsgegevens, in datacentra of in het bedrijf zelf. Het falen van een SAN-systeem kan een bedrijf echter volledig lamleggen. Bij een dergelijke paniek kan Stellar uw organisatie helpen de waardevolle bedrijfsinformatie op al uw SAN massa-opslagboxen veilig te stellen.

SAN data recovery

Stellar Data Recovery is een vertrouwde naam op het gebied van Data Recovery van SAN. Het bedrijf beschikt over een eigen R&D team en ontwikkelde bedrijfseigen technologieën voor SAN Data Recovery. Daarnaast heeft Stellar een state-of-the-art infrastructuur, waardoor we ook in de meest ingewikkelde gevallen van dataverlies op SAN-systemen de gegevens veilig kunnen herstellen.

Direct bij de intake bespreken wij met u welke data op welke virtuele machines de hoogste prioriteit hebben. Dan bespreken wij de aanpak en zullen onze ingenieurs beginnen met het recoveren van de VMDK’s en datasets die de hoogste prioriteit gekregen hebben.

Wij volgen wetenschappelijke methodes en ′industry best practices′ voor het uitvoeren van SAN Recovery op alle typen SAN-systemen met elk mogelijk aantal Raid-configuraties.

Oorzaken van falen van SAN-systemen:

  • Falen van één of meerdere schijven
  • Ontoegankelijkheid van gegevens als gevolg van virusinfectie of slechte sectoren
  • Per ongeluk wissen van gegevens of formatteren van een volume
  • Systeem crasht als gevolg van logisch of fysiek falen
  • Fouten met Raid-consistentie
  • Degradatie van array
  • Fysieke schade als gevolg van natuurrampen zoals brand, overstroming, enz.

Tips om verdere schade te voorkomen na falen van een SAN-systeem:

  • Doe geen dingen uit paniek. Zet het betreffende SAN-apparaat uit.
  • Probeer niet om het falende apparaat te herstellen zonder eerst de gezondheid van alle aangesloten apparatuur te hebben gecontroleerd.
  • Schakel onmiddellijk de hulp in van gespecialiseerde SAN Data Recovery deskundigen.
Call Me