Uw vraag direct beantwoorden : 030-7600700

Menu Hide

Opdracht direct aanmelden

  • Gepubliceerd op

Nieuwe technologie omzeilt verdelingsalgoritme waardoor data op SSD´s kan worden hersteld.

Utrecht, 9 oktober 2013Stellar Data Recovery, het enige ISO gecertificeerde data recovery software en service bedrijf te wereld, meldt vandaag een doorbraak op het gebied van SSD data recovery technologie.

Solid-State Drives (SSD’s) worden steeds vaker gebruikt in plaats van de traditionele harde schijven (HDD’s). Het terughalen van data op gecrashte SSD’s is in veel gevallen problematisch. Stellar heeft op dit gebied een technische doorbraak gerealiseerd en is nu in staat om verloren bestanden, mappen, muziek, foto’s en andere SSD data terug te halen van bijvoorbeeld Micron, Samsung en Intel (G3 series). Deze SSD’s bevinden zich vaak in de nieuwste apparaten zoals de laatste generatie van extreem dunne laptops en ultrabooks.

Het terughalen van data op SSD’s is met name een probleem omdat SSD gegevens versleuteld worden opgeslagen volgens een uniek verdelingspatroon op meer dan één plek in het geheugen. Alle informatie hierover ligt bij de controller. Als de controller-chip defect raakt, wordt het moeilijk om het dataverdelingspatroon op de verschillende chips te begrijpen. Dankzij deze nieuwe technologie kan Stellar Data Recovery het verdelingsalgoritme omzeilen waardoor het mogelijk is om data op SSD´s te herstellen.

“SSD recovery is voor data recovery bedrijven een grote uitdaging. Dit is dan ook een prachtige prestatie van onze Nederlandse en Indiase data recovery ingenieurs,” aldus Kees Jan Meerman, managing director van Stellar Data Recovery Europe. “Klanten die de afgelopen jaren teleurgesteld moesten worden bij het herstellen van hun SSD, roepen wij daarom op contact met ons op te nemen zodat de data met deze nieuwe technieken alsnog teruggehaald kan worden.”
Meer over de technieken van SSD recovery is te vinden op www.stellar.nl/ssd-recovery.htm.

Over Stellar Data Recovery

Stellar Data Recovery is wereldwijd het enige ISO gecertificeerde data recovery bedrijf gespecialieerd in zowel de ontwikkeling van data recovery software tools als in het verlenen van gespecialiseerde data recovery diensten. Het Europese hoofdkantoor en service laboratorium zijn gevestigd in Utrecht. Stellar Data Recovery heeft meer dan 2 miljoen klanten wereldwijd. Voor meer informatie over Stellar, bezoek: www.stellar.nl.

Volg Stellar op Twitter, Facebook of Google+:

Twitter: Twitter.com/StellarDataNL
Facebook: Facebook.com/stellardatarecovery
Google+: gplus.to/stellardatarecoveryNL

Voor meer informatie of een gesprek kunt u contact opnemen met Text 100 Global Communications: Ruud van Lieshout
Telefoon : +31 (0)20 530 43 44
Email : ruud.vanlieshout@text100.nl

Volg ons op Twitter: twitter.com/text100benelux

Call Me