Home Hide

Data recovery als oplossing voor groeiend IT-probleem

8 July 2011 – Dataverlies door slecht beheer of onzorgvuldig gebruik is een regelmatig terugkerend probleem voor menig bedrijf of instelling. Bedrijven zijn als de dood dat als gevolg hiervan gevoelige bedrijfsinformatie ‘op straat komt te liggen’ of voorgoed verloren gaat. Volgens gegevens van KPMG blijkt dataverlies een enorme impact te hebben en heeft het sinds 2007 wereldwijd een half miljard particulieren en bedrijven behoorlijke schade toegebracht. Stellar Data Recovery uit Utrecht is specialist in het herstellen van verwijderde bestanden en van beschadigde harde schijven. Daarom kan de opgelopen schade wegens ongewenst dataverlies tot een minimum worden beperkt. Uitgebreide informatie over dataverlies en de herstelmogelijkheden hiervan zijn terug te vinden op www.stellar.nl

Redundante server garandeert geen 100% uptime.

Dataverlies kent een aantal oorzaken. Naast hacken en diefstal van digitale gegevens is tevens het fysiek verliezen van datadragers een veel voorkomende oorzaak. Maar ook verkeerd menselijk gebruik, bijvoorbeeld het per ongeluk deleten of formatteren van bestanden, leidt vaak tot verlies van gevoelige bedrijfsinformatie. De impact hiervan kan enorm zijn. Dataverlies veroorzaakt naast de direct opgelopen schade ook een negatief effect op de reputatie van de onderneming. Deze reputatieschade is voor ieder bedrijf, onderneming of overheidsinstelling desastreus en vraagt nadrukkelijk om een passende oplossing. Met een vooraf overeengekomen raamcontract met Stellar kan bij dataverlies snel worden gehandeld en worden onnodige kosten bespaard.

Bestanden herstellen

Data recovery helpt organisaties hun activiteiten weer snel op te pakken na een incident waarbij dataverlies heeft plaatsgevonden. Stellar Data Recovery is als specialist in staat verwijderde en verloren gewaande bestanden terug te halen. Chief Operations Officer Kees Jan Meerman van Stellar laat weten dat op verschillende niveaus effectieve en betaalbare oplossingen voorhanden zijn: “De meeste bedrijven die gevoelige data hebben verloren, zijn in de veronderstelling dat deze data definitief verwijderd en niet meer terug te halen zijn. Vaak is dat niet het geval. Stellar Data Recovery beschikt over een eigen laboratorium waar databestanden kunnen worden hersteld. Na recovery in de clean room kunnen we regelmatig onze opdrachtgevers geruststellen en vertellen dat al hun gegevens zijn veiliggesteld.”

Stellar Data Recovery levert een breed scala aan dataherstelsoftware en -diensten. Stellar heeft laboratoria in Europa, de Verenigde Staten en Azië en beschikt over meer dan 100 R&D-professionals en data recovery experts, diverse CLASS 100 Clean Rooms en de meest uitgebreide suite data recovery software ter wereld. Stellar biedt complete data recovery oplossingen in alle gevallen van dataverlies en bekleedt een top 5-positie wereldwijd in de recoverybranche.

Voor uitgebreide informatie kunt u contact opnemen met:

Stellar Data Recovery
Chief Operations Officer – Kees Jan Meerman

Zonnebaan 39
3542 EB Utrecht
Tel 0031 (0)30 7600 701
Fax 0031 (0)30 7600 709
Wij zijn er om u te helpen...