Uw vraag direct beantwoorden : 030-7600700

Menu Hide

Aanmelden gegevensdrager

  • Gepubliceerd op

2 augustus 2011 – Veel bedrijven kampen gedurende de zomermaanden met IT-problemen. Deze problemen worden voornamelijk veroorzaakt door tijdgebrek en het ontbreken van expertise in de vakantieperiode. Zodoende ‘vergeet’ men belangrijke procedures te volgen en data veilig te stellen middels het verrichten van noodzakelijke backup’s. DeIT-procedures worden bij de meeste bedrijven en instellingen gedurende de vakantieperiode niet of nauwelijks nageleefd. Het gevolg is relatief veel dataverlies en een onnodige kostenpost voor de ondernemer. Stellar Data Recovery, een van de leidende aanbieders op het gebied van dataherstel in Europa,ziet jaarlijks in deze periode eentoename van meldingen van IT-gerelateerde problemen.

‘Dataverlies tijdens de zomermaanden – de oorzaken
Veel bedrijven of overheidsinstellingen kennen tijdens de zomermaanden IT-gerelateerde problemen. Oorzaken hiervan zijn storingen die ontstaan vanwege het warmere weer of de spanningspieken tijdens hevig onweer. Echter, dat is niet de enige oorzaak. Ook een tekort aan mensen op de werkvloer ligt jaarlijks ten grondslag aan dataverlies. Er zijn simpelweg te weinig capabele mensen met de juiste IT-kennis aanwezig om zich bezig te houden met eventueel ontstane calamiteiten of het verrichten van backup’s. Toevallig? Nee, het is een jaarlijks terugkerend ritueel. Het is verrassend te noemen dat ondernemers het voorkomen van dataverlies in de zomer nog steeds als een ondergeschoven kindje zien. Stellar Data Recovery springt hierop in en zorgt voor een optimale bezetting tijdens de vakantieperiode.

“Het is algemeen bekend dat tijdens de zomermaanden dataverlies met ongeveer 12% toeneemt. Ook deze zomer lijkt deze trend zich voort te zetten.Met klem adviseren wij bedrijven hun computersystemen voor zover mogelijk af te stemmen op de weersomstandigheden.Daarentegen, het inplannen van capabele IT-mensen is toch echt de verantwoordelijkheid van het bedrijf zelf. Natuurlijkstaat Stellar Data Recovery altijd klaar om problemen met dataverlies zo snel mogelijk op te lossen,” aldusChief Operations Officer Kees Jan Meerman van Stellar Data Recovery.

Stellar Data Recovery levert een breed scala aan dataherstelsoftware en -diensten. Stellar heeft laboratoria in Europa, de Verenigde Staten en Azië en beschikt over meer dan 100 R&D-professionals en data recovery experts, diverse CLASS 100 Clean Rooms en de meest uitgebreide suite data recovery software ter wereld. Stellar biedt complete data recovery oplossingen in alle gevallen van dataverlies en bekleedt een top 5-positiewereldwijd in de recoverybranche.

Voor uitgebreide informatie over het voorkomen en herstellen van dataverlies kunt u contact opnemen met :

Stellar Data Recovery
Chief Operations Officer – Kees Jan Meerman

Zonnebaan 39
3542 EB Utrecht
Tel: +31 (0)30 7600 701
Fax: +31 (0)30 – 7600 709
E-mail : info@stellar.nl
www.stellar.nl

Call Me