Home Hide

Helpdesk Stellar Data Recovery bijna 15.000 keer gebeld

‘Help! Mijn computer is gecrashed!

Utrecht, 23 januari 2012 – Het verlies van data is nog steeds een enorm probleem. De helpdesk van Stellar Data Recovery beantwoordde het afgelopen jaar maar liefst 14.813 telefoontjes met vragen over verloren data. In meer dan de helft van de gevallen ging het om bedrijfsgegevens.

Het vijfkoppige team van de helpdesk verwerkte tevens duizenden mails met vragen, terwijl deze deskundigen eveneens vele mensen hielpen met het oplossen van hun probleem via de gratis chatfunctie op de website van Stellar Data Recovery.

‘Mensen willen graag snel en goed geholpen worden. Wanneer er iets met hun computer gebeurd, zitten ze vaak omhoog omdat ze niet meer bij hun gegevens kunnen en verder kunnen werken. De onzekerheid over of ze hun data ooit weer terug zullen zien is wat onze helpdeskmedewerkers zo snel mogelijk willen wegnemen’, vertelt Chief Operations Officer Kees Jan Meerman.

Crash

Zowel onder bedrijven als consumenten is een gecrashte harde schijf van een desktop of laptop zonder back-up nog steeds het meest voorkomende probleem. Daarna volgen de meer complexe opslagsystemen (RAID-systemen) met verloren bedrijfsdata . Veel voorkomende oorzaken daarvoor zijn vergissingen tijdens het onderhoud, een mislukte back-up restore of een drive failure tijdens een RAID rebuild. Verder ziet Stellar Data Recovery een toename van problemen met SD-kaarten en solid state drives.

Omvang

Meerman: ‘Opvallend is dat de omvang van een datarecoverybedrijf bij de meeste klanten een belangrijke rol speelt bij het maken van hun keuze. Terecht natuurlijk, want hoe groter het bedrijf, des te groter de expertise en ervaring die daar is gebundeld in het technische team. Dus een grotere kans op recovery van de verloren data’, zegt Meerman.

Groei

Het aantal opdrachten nam toe in 2011 toe met 15%. Stellar Data Recovery heeft daarom besloten het team van specialisten – dat werkt in het unieke laboratorium in Utrecht – uit te breiden met enkele hardware specialisten. Meerman: ‘We zoeken de beste mensen, want we bieden onze klanten alleen de beste resultaten.’

Over Stellar Data Recovery

Stellar Data Recovery is een gespecialiseerd IT-bedrijf dat wereldwijd hoogwaardige dataherstelsoftware- en diensten levert. Met meer dan honderd dataspecialisten, laboratoria in Nederland, de Verenigde Staten en Azië en de meest uitgebreide reeks van zelf ontwikkelde data recovery software is Stellar internationaal toonaangevend op het gebied van data recovery.

De helpdesk van Stellar is te bereiken via 030 7600 700, via de chatfunctie op www.stellar.nl en per e-mail:info@stellar.nl .

Contact

Chief Operations Officer – Kees Jan Meerman
Stellar Data Recovery
Zonnebaan 39
3542 EB Utrecht
Nederland
Tel 0031 (0)30 7600 700
Fax 0031 (0)30 7600 709
Email: info@stellar.nl

Wij zijn er om u te helpen...