Uw vraag direct beantwoorden : 030-7600700

Menu Hide

Aanmelden gegevensdrager

Samenvatting: Kan uw NAS apparaat niet zien in Windows 10 en heeft u geen toegang tot data? In dit bericht hebben we enkele methoden en workarounds besproken die u kunt gebruiken om het probleem van een NAS-apparaat dat niet zichtbaar is in Windows 10 op te lossen.

Overzicht: NAS apparaten worden gebruikt voor het uitvoeren van business applicaties en het delen, opslaan en op afstand openen van bestanden. Ze zijn meestal verbonden met een netwerk zodat alle gebruikers (met de juiste autorisaties) op het netwerk er toegang toe hebben vanaf verschillende apparaten.

Stelt u zich een situatie voor waarin het NAS apparaat niet zichtbaar is in Windows en u er geen toegang toe hebt. U kunt de toegang verliezen tot alle data die erop is opgeslagen. Bekijk het volgende geval dat is gemeld door een gebruiker op het Microsoft Community-forum:

Vraag van een gebruiker op een forum: Ik heb 4 verschillende computers waarop Windows 10 draait. Mijn NAS-apparaten zijn aangesloten op mijn thuisnetwerk en geen van de apparaten wordt weergegeven onder "Netwerk" op een van de Windows 10-computers. Het vreemde is dat de NAS-apparaten wel direct werden weergegeven op sommige oudere/eerdere Windows builds.

Het probleem is dat beide NAS apparaten prima werkten onder Win7 en Win8 en zelfs onder sommige preview builds van Win10.

Alle advies over de toegang tot en het gebruik van deze apparaten zou geweldig zijn!

Uit de bovenstaande vraag van de gebruiker blijkt dat de NAS apparaten niet worden weergegeven op nieuwere Windows 10 builds. Ze zijn echter wel zichtbaar op andere Windows 10-systemen met eerdere builds.

Dit kan verschillende redenen hebben, bijv:

  • De netwerkgerelateerde instellingen van Windows zijn veranderd na de Windows 10 update (nieuwere versie van Windows 10).
  • De gebruiker wijzigt de instellingen op het Windows systeem, waardoor de NAS-schijf niet zichtbaar is.
  • NAS-schijven hebben enkele problemen.

Er zijn echter enkele methoden die u kunt gebruiken om NAS-zichtbaarheidsproblemen in Windows 10 op te lossen.

[FIXED]: NAS apparaat niet zichtbaar onder Windows 10

U kunt de opgegeven oplossingen proberen om wijzigingen aan te brengen in de netwerkgerelateerde instellingen op het Windows 10-systeem. Dit kan u helpen om de netwerkproblemen tussen NAS en Windows 10 pc's in het netwerk op te lossen.

[OPMERKING]: Zorg ervoor dat uw NAS is geconfigureerd om te worden herkend door Windows apparaten en dat alle nieuwste updates zijn geïnstalleerd voordat u deze reparaties uitvoert.

FIX 1. NetBIOS activeren via TCP/IP

Stap 1 Klik op het Windows pictogram (Startmenu) en selecteer Instellingen.

NetBIOS activeren

Stap 2 Selecteer in het venster Windows Instellingen de optie Netwerk & Internet om een statusvenster te openen.

netwerk en internet

Stap 3 Klik op Adapteropties wijzigen.

Adapteropties wijzigen

U kunt alle netwerkadapters op uw systemen zien, bijv. Ethernet, Local Area Connection en Wi-Fi.

Stap 4 Klik met de rechtermuisknop op een adapter die u gebruikt om toegang te krijgen tot het NAS apparaat en klik op Eigenschappen

wijzig-adapter-optie-eigenschappen

Stap 5 Markeer Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) (indien niet gemarkeerd), selecteer het en klik op de knop Properties (Eigenschappen).

Internet Protocol Version 4

Step 6. Klik op de knop Geavanceerd in het venster dat wordt geopend.

Geavanceerd

Stap 7 Selecteer in het venster Geavanceerde TCP/IP-instellingen het tabblad WINS, selecteer NetBIOS over TCP/IP inschakelen en klik op OK om de wijzigingen op te slaan.

TCP-IP

Stap 8 Sluit alle vensters die u hebt geopend terwijl u deze wijzigingen aanbracht.

Stap 9: Herhaal deze stappen voor alle adapters die u voor uw NAS-schijven gebruikt.

FIX 2: Ondersteuning inschakelen voor SMB 1.0/CIFS-bestanden delen

[BELANGRIJK]: Microsoft raadt aan om GEEN SMBv1 te gebruiken vanwege verschillende bekende beveiligingsproblemen. Als u deze methode niet wilt gebruiken, kunt u het probleem oplossen met de workarounds die later worden beschreven.

Stap 1 Start het Configuratiescherm op uw Windows 10 pc en klik op Programma's.

bedieningspaneel-programma's

Stap 2 Schakel de Windows functies in of uit in het venster Programma's.

Schakel de Windows functies in of uit

Stap 3: Verleen beheerdersrechten (als daarom wordt gevraagd).

Er wordt een Windows functiescherm geopend.

Stap 4 Scroll en zoek naar SMB 1.0/CIFS File Sharing Support.

Stap 5 Schakel het selectievakje SMB 1.0/CIFS File Sharing Support in en klik op de knop OK.

SMB 1.0/CIFS File Sharing Support

Enkele oplossingen om het probleem op te lossen dat de NAS-schijf niet wordt weergegeven in het Windows 10-netwerk

  • Als u op uw Windows 10-systeem bent aangemeld via een Microsoft-account, meld u dan af bij dit account en meld u aan als lokale gebruiker.
  • Probeer toegang te krijgen tot het NAS apparaat via Wi-Fi.
  • Druk op Windows + R om een dialoogvenster Uitvoeren te openen en voer "\NAS address="" ip="">" in om uw NAS weer te geven in Windows 10 Verkenner.
  • Wijs gedeelde NAS-mappen toe als stations op uw Windows systeem.

NAS-share mappen toewijzen:

  • Navigeer naar Windows Bestandsbeheer >> Deze pc.
  • Klik met de rechtermuisknop op Deze pc en selecteer Netwerkstation in kaart brengen.
  • Selecteer een stationsletter in de vervolgkeuzelijst Drive, voer "\\NAS IP ADDRESS><SHARED FOLDER NAME>" in het tekstvak Folder (Map) in en klik op Finish (Voltooien).

Conclusie

Als u het NAS-apparaat nog steeds niet kunt zien of openen in Windows 10, probeer het dan te openen vanuit een werkende Windows 8 of lagere versie van het Windows-systeem op hetzelfde netwerk als het NAS-apparaat.
Als het NAS-apparaat nog steeds onzichtbaar is, zijn er mogelijk problemen met uw NAS-apparaat. In dat geval kunnen uw data op de harde schijven van de NAS gevaar lopen. Controleer de conditie van de NAS-harde schijven (raadpleeg de NAS-gebruikershandleiding of neem contact op met de fabrikant om de conditie van de harde schijven te controleren). Als u een probleem vindt met een van de harde schijven, controleer dan Stellar NAS Data Recovery om uw belangrijke data te herstellen.

100% van de mensen vond dit data recovery blog nuttig
Call Me