Home Hide

Computerstoring – ondernemers totaal onwetend over financieelrisicovan downtime

16 Sept 2011 – Een computerstoring van slechts één dag betekent voor veel midden- en kleinbedrijven een regelrechte financiële strop. Ondanks deze kennisgeving blijken veel ondernemers nog steeds totaal ongevoelig voor deze financiële dreiging. Stellar Data Recovery, specialist in Europa in het voorkomen en herstellen van dataverlies, merkt dat ondernemers zich nog steeds veilig wanen en denken dat het alleen de buurman overkomt.Een storing van een server kanal sneloplopen tot een directe schade van tienduizenden euro’s voor iedere dag dat bedrijfsdata niet beschikbaar is. Ondanks dat kijken ondernemers gemakzuchtig de andere kant op en bezuinigenopmerkelijk genoeg meer en meer op de beveiliging van hun data.Een onvoorstelbare ontwikkeling, vindt Stellar Data Recovery.

Dataverlies – wat is de concrete schade voor mijn bedrijf?

Het is lastig voor elke storing een concrete schade te berekenen. Een correcte berekening is afhankelijk van onder meer de duur van de storing, het gemiddelde brutoloon van de medewerkers en het aantal medewerkers dat last ondervindt van de storing. Voor een bedrijf met ongeveer 10 medewerkers dat gedurende 8 uur kampt met een storing van de server kan de schade eenvoudig oplopen tot € 15.000.En dan is de immateriële schade nog niet eens ingecalculeerd. Uit onderzoek van Computable, hét platform voor ICT-professionals, blijkt dat vaak menselijke fouten ten grondslag liggen aan dataverlies. In die zin is dataverlies, ondanks de aanwezigheid van de beste apparatuur om dit te voorkomen, nooit helemaal te vermijden. Het snel laten herstellen van dataverlies is cijfermatig bewijsbaar goedkoper dan het laten voortduren van de downtime.Een snelle en professionele data recovery service is dan ook onontbeerlijk

Data recovery – uitbesteding goedkoper dan herstel achteraf

Stellar Data Recovery biedt bedrijven een raamcontract aan, waarbij ondernemers op lange termijn gegarandeerd goedkoper uit zijn. Stellar biedt contractanten in geval van een computer-/serverstoring direct de helpende hand en reduceert de downtime en daarmee de kosten tot een minimum. Snelheid van handelen is hierin zeer bepalend. Na het overeenkomen van een contract hoeft geen kostbare tijd te worden verspild aan onderhandelingen over prijzen, geheimhouding, betalingscondities of service niveaus. Het raamcontract wordt op een rustig moment afgesloten, zodat op het moment van een calamiteit onder optimale omstandigheden snel gehandeld kan worden door Stellar en de medewerkers van de getroffen organisatie.

Stellar Data Recovery levert een breed scala aan dataherstelsoftware en -diensten. Stellar heeft laboratoria in Europa, de Verenigde Staten en Azië en beschikt over meer dan 100 R&D-professionals en data recovery experts, diverse CLASS 100 Clean Rooms en de meest uitgebreide suite data recovery software ter wereld. Stellar biedt complete data recovery oplossingen in alle gevallen van dataverlies en bekleedt een top 5-positiewereldwijd in de recoverybranche.

Voor uitgebreide informatie over de kosten van dataverliesen het reduceren ervan kunt u contact opnemen met

Stellar Data Recovery
Chief Operations Officer – Kees Jan Meerman

Zonnebaan 39
3542 EB Utrecht
Tel: +31 (0)30 7600 701
Fax: +31 (0)30 – 7600 709
www.stellar.nl

 

Wij zijn er om u te helpen...