Home Hide

Onverwacht hoge kosten van dataverlies smartphone

Utrecht, 27 november 2012 – Dataverlies bij een beschadigde SD-kaart of intern geheugen is vaak nog kostbaarder dan de aanschafkosten van een gloednieuwe smartphone. Smartphonebezitters nemen deze boodschap – die Stellar Data Recovery fel uitdraagt – lang niet altijd serieus. De aanschaf van een nieuwe smartphone is kostbaar, daar zijn de bellers het wel over eens. Maar daarentegen is bij diezelfde bellers geen enkel besef dat de kosten van dataverlies vaak veel hoger uitvallen. Stellar, een van de leidende aanbieders in Europa op het gebied van dataherstel, merkt dat de smartphonegebruiker nauwelijks een back-up maakt van de het geheugen van de smartphone. Dat dataverlies of het herstel ervan een kostbare zaak is, vindt men opmerkelijk genoeg niet interessant.

Alle data weg! Nee, toch?

Een nachtmerrie voor iedereen. Dataopslag van de smartphone wordt almaar groter. Dat betekent dat de kosten bij verlies of beschadiging van het geheugen evenredig stijgen. Vooral bij ondernemers – met vaak een enorme hoeveelheid vertrouwelijke data op hun smartphone – is de schade bij verlies of beschadiging van de data niet te overzien. Word-documenten, Excel-bestanden, smsjes, tientallen belangrijke en/of geheime telefoonnummers, afbeeldingen van pasgeboren zoon of dochter, gebruikersnamen, passwords, de gehele agenda met belangrijke afspraken; het is allemaal weg.

“Ons primaire doel is om de smartphonegebruiker bewust te maken van de mogelijke hoge kosten in geval van verlies of beschadiging. Een back-up is hiertegen een eenvoudig middel. Mocht men onverhoopt toch vergeten zijn een back-up te maken, dan willen wij alsnog graag in actie komen om, indien mogelijk, de data te herstellen”, aldus Kees Jan Meerman, CEO van Stellar Data Recovery.

Je smartphone als mobiele pc

Momenteel is 42 procent van de Nederlanders in bezit van een smartphone. Enigszins ongemerkt vervangt deze smartphone de afgelopen jaren de traditionele desktop of laptop. Waar men vroeger slechts belde met de mobiele telefoon, heeft de smartphone zich de afgelopen jaren gestaag getransformeerd tot een mobiele pc voor in de binnenzak. Dat betekent dat de opgeslagen data die elke gebruiker met zich meedraagt (of ergens laat slingeren!) groter en daarmee ook waardevoller wordt. Handig al die data binnen handbereik. Maar het gevaar willen we niet zien.

Stellar Data Recovery Services (www.stellar.nl) levert een breed scala aan dataherstelsoftware en -diensten. Stellar heeft laboratoria in Europa, de Verenigde Staten en Azië en beschikt over meer dan 100 R&D-professionals en data recovery experts, diverse CLASS 100 Clean Rooms en de meest uitgebreide suite data recovery software ter wereld. Stellar biedt complete data recovery oplossingen in alle gevallen van dataverlies en bekleedt een top 5-positie wereldwijd in de recoverybranche.

NOOT VOOR DE REDACTIE

Stellar Data Recovery
Chief Operations Officer – Kees Jan Meerman

Zonnebaan 39
3542 EB Utrecht
Tel 0031 (0)30 7600 701
Fax 0031 (0)30 7600 709

www.stellar.nl
info@stellar.nl

Wij zijn er om u te helpen...