Uw vraag direct beantwoorden : 030-7600700

Menu Hide

Opdracht direct aanmelden

  • Gepubliceerd op

Wintercheck voor harde schijven is hard nodig volgens Stellar Data Recovery

Utrecht, 12 november 2013 – Kou en nattigheid zijn niet alleen voor mensen en auto’s onplezierig maar ook voor dataopslagmedia. Winterweer kan de oorzaak zijn van dataverlies. Zowel harde schijven (HDD’s), SD kaarten maar ook SSD’s zijn hier gevoelig voor. Door het mobiele gebruik van laptops, notebooks en smartphones zijn de in deze apparaten gebruikte opslagmedia extra kwetsbaar voor grote temperatuurwisselingen, die in het ergste geval tot definitief dataverlies kunnen leiden.

Bij temperatuurschommelingen van zeer koud naar warm kan er in het binnenste van de harde schijf condensatie ontstaan, die bij het opstarten kortsluiting kan veroorzaken. Door condensvorming kunnen ook de lees- en schrijfkoppen van de harde schijven worden aangetast. Dit kan tot een crash van de harde schijf leiden.

Hoewel de SSD technologie vanwege een snellere toegang tot de data, minder stroomverbruik en een lager gewicht vaak een geliefd alternatief is voor de traditionele harde schijf, is ook de SSD gevoelig voor temperatuur en eigenlijk alleen bedoeld voor werktemperaturen tussen de 0 en 60 graden Celcius.

Als een harde schijf uitvalt is het beter om niet te proberen de datadrager weer op te starten. Dat kan grote schade veroorzaken. “Kou is een echte killer voor HDD′s, SSD″s en Flash. Wij zien dat rond de 10% van de harde schijven crasht als gevolg van winterweer. In de meeste gevallen is er een zeer grote kans dat onze data recovery experts de data in hun geheel weer terug kunnen halen” zegt Kees Jan Meerman, Managing Director van Stellar Data Recovery. “Om de kosten van een dergelijke operatie te besparen bevelen wij onze klanten aan om goede voorzorgsmaatregelen te nemen.”

Meer informatie over de dienstverlening van Stellar is te vinden op www.stellar.nl

Voorzorgsmaatregelen om data te beschermen.

Net zoals winterbanden onder de auto kunt u eenvoudige voorzorgsmaatregelen nemen om belangrijke data veilig door de winter te loodsen.

  • In het algemeen geldt dat de datadrager droog en bij voorkeur op een zo constant mogelijke kamertemperatuur gehouden moet worden.
  • Als verdere aanbeveling voor iedereen die buiten bij lage temperaturen met de laptop, notebook of mobiele telefoon werkt geldt dat als het apparaat van koud naar warm gaat er eerst een paar minuten geacclimatiseerd wordt alvorens het apparaat aan te zetten. Daardoor neemt het risico van dataverlies door condensvorming aanzienlijk af.
  • Regelmatig back-ups maken van belangrijke data is een betrouwbare manier om data veilig te stellen. Belangrijk daarbij is om dit regelmatig te doen, origineel en kopie goed van elkaar te blijven onderscheiden en alle 3 tot 5 jaar de datadrager te vernieuwen.
  • Om de winterfitheid van de harde schijf te controleren biedt Stellar een bijzondere software tool aan; de wintercheck voor harde schijven.

De Stellar SMART software functioneert als waarschuwingssysteem dat waarschuwt voordat de harde schijf problemen op gaat leveren. De software stelt de gezondheid van de harde schijf vast, scant en herkent slechte sectoren en biedt een kloonfunctie om dataverlies net een stapje voor te kunnen zijn. Verder levert de software ook een grafische thermometer van de harde schijf inclusief een waarschuwingssysteem. Daardoor kunnen potentieel schadelijke temperatuurschommelingen direct gesignaleerd worden. Als deze aanwijzingen opgevolgd worden staat niets een ‘slipvrije’ winter meer in de weg.

Meer informatie over de Stellar SMART software is te verkrijgen op www.stellar.nl

SMART_software

Over Stellar Data Recovery

Stellar Data Recovery is wereldwijd het enige ISO gecertificeerde data recovery bedrijf gespecialieerd in zowel de ontwikkeling van data recovery software tools als in het verlenen van gespecialiseerde data recovery diensten. Het Europese hoofdkantoor en service laboratorium zijn gevestigd in Utrecht. Stellar Data Recovery heeft meer dan 2 miljoen klanten wereldwijd. Voor meer informatie over Stellar, bezoek: www.stellar.nl

FB_nl_SMART

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Stellar Data Recovery
Telefoon : +31 (0)30 7600 701
Email : info@stellar.nl

Volg Stellar op Twitter, Facebook of Google+:

Twitter: Twitter.com/StellarDataNL
Facebook: Facebook.com/stellardatarecovery
Google+: gplus.to/stellardatarecoveryNL

Call Me