Uw vraag direct beantwoorden : 030-7600700

Menu Hide

Aanmelden gegevensdrager

Utrecht, 4 januari 2016 – Je weet misschien wel dat Apple store medewerkers ook wel ‘Geniussen’ genoemd worden. Deze mensen helpen je bij de keuze van nieuwe producten, softwarevragen en kleine herstellingen. Maar soms heeft een Apple Genius de hulp nodig van een echte datagenie. Bij de datarecuperatie van een kapotte iPhone bijvoorbeeld.

iPhone kapot? Wat nu?

Er zijn al ontelbaar veel iPhones op de schroothoop beland. Dat kan enerzijds omdat ze te oud zijn en vervangen worden door een nieuw model, of omdat ze niet meer werken. In dit laatste geval is schade door water of een valpartij vaak de boosdoener. Het toestel is dan niet meer te redden, zelfs niet door een Apple Genius, en wordt van de hand gedaan.

Maar over de jaren heen verzamel je heel wat belangrijke data op je iPhone. Denk bijvoorbeeld aan het laatste berichtje van een overleden geliefde, de eerste foto van je kinderen of een notitie met confidentiële gegevens. Het zou zonde zijn om deze data samen met jouw iPhone te verliezen. Gelukkig is er een oplossing: professionele iPhone data recovery.

Data terughalen

Apple medewerkers zijn niet altijd in staat om zelf verloren gegevens terug te halen. Ze hebben hier simpelweg de middelen niet voor. Daarvoor zijn er gespecialiseerde firma’s, zoals Stellar Data Recovery.

Data recovery bedrijven hebben twee belangrijke troeven:

  1. Ervaring: ze hebben getrainde mensen in dienst die vele jaren ervaring hebben in het terughalen van data, en dit voor elk type Apple toestel.
  2. Infrastructuur: ondernemingen zoals Stellar hebben speciaal uitgeruste laboratoria (clean rooms) en gespecialiseerde apparatuur om het datarecuperatie proces vlot en veilig te laten verlopen.

Deze datagenieën zijn dus de perfecte aanvulling op de diensten van de Apple Geniussen.

Miraculeuze herstellingen

Sommige iPhone datarecuperaties doen denken aan mirakels. Neem bijvoorbeeld een kijkje naar onderstaande toestel. Er blijft niet veel van over …

iPhone data recovery

De eigenaar had diverse Apple repair centra bezocht, maar zonder resultaat. Gelukkig wist Stellar Data Recovery wel raad. Drogen, interne reiniging, nieuwe interne elektronische onderdelen, chips solderen, chips uitlezen met speciale forensische tools, data structureren – en voilà: alle data terug. Geniaal!

Auteur: Kees Jan Meerman

Kees Jan Meerman

Kees Jan Meerman is sinds 2009 Managing Director van Stellar® Data Recovery Europe. Kees Jan is verantwoordelijk voor de groei van de In-Lab Data Recovery Service activiteiten en voor de verdere uitbreiding van het Europese partnernetwerk. Kees Jan heeft eerder gewerkt in diverse bestuurs-, management- en consultancy functies bij onder andere Pon's Automobielhandel, VWE bureau voor voertuigdocumentatie en Iris Investment Support Services. Kees Jan studeerde economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

76% van de mensen vond dit data recovery blog nuttig
Call Me