Uw vraag direct beantwoorden : 030-7600700

Menu Hide

Opdracht direct aanmelden

De autoriteit persoonsgegevens waakt over uw persoonlijke gegevens

We willen allemaal wel eens een nieuwe computer of mobiele telefoon. De oude kan dan weg. Er is echter nog een belangrijke stap te nemen voordat u uw prive of zakelijke computer bij het recyclingsbedrijf of de gemeentelijke afvalverwerking aanbied.

Als leek verwacht u dat als u geen data meer vindt op uw computer of op uw mobiele telefoon deze data / foto’s en videos verdwenen zijn. Echter …..

De data op uw mediadrager is relatief eenvoudig weer terug te halen en door een ieder dan ook gewoon in te zien met of zonder kwade bedoelingen. Voor een gespecialiseerd data recovery lab bedrijf is zelfs zeer veel aan data, foto’s videos en geluid bestanden weer terug te halen. Slagings percentages liggen gemiddeld op 95% !

CASE DATABESCHERMING WIJK BIJ DUURSTEDE

Een inwoner van Wijk bij Duurstede die werkzaam is bij een internationaal vooraanstaand data recovery bedrijf met een cleanroom lab in Utrecht wilde de proef op de som nemen en heeft via een accountant (met diens toestemming) de beschikking gekregen over een oude “met geen data er meer op” Toshiba laptop, welke bij de gemeentelijke recycling zou worden aangeboden.

Na demontage van de laptop werd de harde schijf gevonden en nader onderzocht in het lab. Van deze defecte 10GB harde schijf in de laptop werd maar liefst bijna 4 GB aan data gevonden. Aan de gerecoverde foto’s konden de engineers zien dat de eerste eigenaar van de laptop thuis zwaar eiken meubelen had, dat de tweede eigenaar de voorkeur had voor grenen meubelen en dat de derde eigenaar een jongedame was met Europese reiservaringen. Verder was te zien dat de lijfrentepolissen goed rendeerden. Ook bijna alle emailadressen en emailverkeer waren gewoon te lezen, enz., enz. Alle data, foto’s, emails, ect. zijn op een lab usb-stick opgeslagen en aan de rechtmatige en enorm geschrokken eigenaar teruggeven.

PERSOONLIJKE DATA

Als persoonlijke data voor u als gebruiker verwijderd zijn en niet meer zichtbaar, betekent dit niet dat deze data ook daadwerkelijk verwijderd zijn op bitniveau.

Call Me