Uw vraag direct beantwoorden : 030-7600700

Menu Hide

Opdracht direct aanmelden

  • Gepubliceerd op

Na een overzicht van de recovery processen nam onze engineer de partners mee op reis door het lab. Te beginnen met het laten zien van de voorraad van de ongeveer 15.000 onderdelen van alle courante en niet courante mediadragers en waar als partner specifiek op te letten.

Daarna een kijkje in een cruciaal deel van het recovery proces welke plaatsvindt in de Klasse 100 Cleanroom. Er was waardering en begrip waarom recovery met een microscopische precisie moet gebeuren. In het technisch lab werden specifieke vragen beantwoord en werden veelal aan de hand van tastbare voorbeelden of vooraf geselecteerde practical cases direct uitgelegd. Met geduld werd de deelnemers uitgelegd hoe data wordt gereconstrueerd van onder anderen computer harde schijven, laptop harde schijven maar ook geavanceerde RAID systemen, Macintosh, Linux (servers), Solid State Disks, Smartphones en andere data dragers.

labtour

Kortom de deelnemers waren unaniem positief over deze labtour. Om enige quotes te noemen:

“Een goede investering van mijn tijd, goed om met andere IT collega’s ervaringen te bespreken, ik begrijp nu echt pas wat er allemaal bij komt kijken, wat een geduld om cases op te lossen, profi en gelukkig maar een informeel en vriendelijk team bij Stellar.”

Met na afloop ook een leermoment voor onze engineer: “want dit weet de gebruiker toch wel?” de uitdaging om zijn aanname om te zetten naar een actie voor meer uitleg. Zodat iedere mishandeling of verkeerd gebruik voorkomen kan worden dat zou kunnen leiden tot definitief verlies van de kostbare data / foto’s.

Stellar Data Recovery heeft met veel plezier en trots deze profi Labtour georganiseerd en wellicht bent u of uw collega één van onze partners die kunnen zeggen: “wij hebben het Stellar lab daadwerkelijk geroken, geproefd en gezien!

labtour2
Call Me