Home Hide

Secure Data Erasure Software Audits

Voor vooraanstaande aanbieders van dataverwijderingssoftware biedt Stellar® gespecialiseerde Software Audits.

Audits

Het doel van de software audit is om te verifieren of de claim van de softwarefabrikant valide is. Het resultaat van de software audit is een rapport met daarin een mededeling omtrent de validiteit van de claim (third party mededeling). Ook kan een certificaat worden afgegeven als de claim van de fabrikant valide is en aan een bepaalde internationaal erkende normering voldoet. Een voorbeeld van internationale normering is de NIST normering.

De resultaten van de audit geven de eindgebruiker een aanvullende assurance over de goede werking van de software.

2 voorbeeld cases van succesvolle claim validatie

YouWipe Secure Hard Drive Erasure, 2017

In 2017 heeft de Finse firma YouWipe Stellar® gevraagd een audit uit te voeren op HDD Secure Erasure software.

De audit heeft geresulteerd in een positief testresultaat op het hoogste veiligheidsniveau: test level 2/NIST SP800-88 Purge. Dit veiligheidsniveau correspondeert met YouWipe’s rapportage indicatie “Enhanced Secure Erase”.

www.youwipe.com

Blancco Secure SSD Data Erasure, 2013

In 2013 heeft de Finse firma Blancco Stellar® gevraagd een audit uit te voeren op SSD Data Erasure software.

“Op de wismethode voor SSD’s van Blancco is patent aangevraagd. Hij is getest en geverifieerd door Stellar Data Recovery, een onafhankelijk extern bedrijf en wereldleider op het gebied van technologie voor gegevensherstel. Stellar zette zijn expertise in voor het uitvoeren van low-level en invasieve tests” zie persbericht.

Stellar® media audits en software audits

Neem contact op met Stellar® indien u meer informatie wilt over proces en prijzen van device audits en software audits.

The Hague Security Delta

Stellar® Data Recovery werkt samen met The Hague Security Delta. Stellar® brengt kennis in binnen de clusters forensische digitale technologie (digital technology) en cyber security. Binnen het cluster forensische digitale technologie levert Stellar® kennis aan over hard drive data recovery, SSD data recovery en mobile phone data recovery.

Stellar®, het NFI en TNO ondersteunen gezamenlijk het IoT Forensic Lab, een initiatief van het Lectoraat Digital Forensics van de Hogeschool Leiden.

Over Stellar®

Wij zijn er om u te helpen...