Uw vraag direct beantwoorden : 030-7600700

Menu Hide

Opdracht direct aanmelden

Samenvatting: Het lampje op uw Seagate externe harde schijf knippert niet. Is het lampje defect? Is de schijf beschadigd? Lopen uw data gevaar? Hoe kunt u de data herstellen als u er niet meer bij kunt? Wij beantwoorden al deze vragen in deze handleiding.

Het lampje op de externe harde schijf van Seagate knippert niet? U hoeft niet in paniek te raken.
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom het lampje op uw Seagate externe harde schijf niet knippert. Wij kunnen u helpen het probleem op te lossen van een externe harde schijf van Seagate die niet knippert of niet werkt.

expansion 1tb Seagate external hard disk light not blinking

6 redenen waarom het lampje van de Seagate externe harde schijf niet knippert

 1. De externe schijf is mogelijk niet goed aangesloten op de computer of de USB-kabel is beschadigd.
 2. De externe schijf wordt mogelijk niet voldoende van stroom voorzien of de voedingskabel is beschadigd.
 3. Het apparaatstuurprogramma voor de externe schijf kan verouderd of beschadigd zijn.
 4. Het lampje van de Seagate externe harde schijf knippert mogelijk niet omdat de externe schijf beschadigd is of niet goed werkt.
 5. Dan kan de harde schijf beschadigd of niet geïnitialiseerd zijn, zodat het systeem deze niet herkent.
 6. Uw computer kan geïnfecteerd zijn met een virus of malware waardoor de externe schijf niet herkend wordt.

7 Oplossingen om een niet-vlammende, niet-werkende Seagate externe harde schijf op te lossen Light

Voordat u de oplossingen in detail leest, is hier een tabel die u vertelt wat het probleem is, welke oplossing u moet gebruiken en hoe u het probleem achter het lampje van de Seagate externe harde schijf dat niet knippert kunt identificeren.

Probleem Oplossing Wanneer te gebruiken
Externe schijf niet herkend Controleer de USB-kabel en zorg ervoor dat deze correct is aangesloten. Als de externe schijf niet door de computer wordt herkend
Externe schijf niet herkend Probeer de verbinding tot stand te brengen met een andere USB-poort Als de externe schijf niet door de computer wordt herkend
Externe schijf niet herkend Controleer apparaatbeheer, verwijder het apparaatstuurprogramma en installeer het opnieuw. Als de externe schijf niet door de computer wordt herkend
Externe schijf werkt niet goed Controleer of de schijf is ingeschakeld en draait Als de externe schijf niet reageert of geluiden maakt
Externe schijf werkt niet goed Controleer de stroomtoevoer, controleer of de stroomkabel in het stopcontact zit en of het stopcontact goed werkt. Als de externe schijf niet reageert of geluiden maakt
Externe schijf wordt niet herkend door het systeem Voer Schijfbeheer uit en controleer of de schijf door het systeem wordt herkend Als de externe schijf niet door het systeem wordt herkend
Externe schijf wordt niet herkend door het systeem Probeer de schijf te initialiseren en een nieuwe partitie aan te maken Als de externe schijf niet door het systeem wordt herkend
Externe schijf werkt niet goed of wordt niet herkend De externe schijf kan beschadigd zijn en moet mogelijk hersteld of vervangen worden. Als geen van de bovenstaande oplossingen werkt en de externe schijf niet goed werkt

Laten we deze methoden nu in detail begrijpen.

1. controleer de USB-kabel

controleer usb kabel

Controleer of de USB-kabel goed is aangesloten op de externe schijf en de computer. Controleer de kabel op fysieke schade en sluit deze opnieuw aan op de USB-kabel.

2. sluit de externe schijf aan op een andere USB-poort

Soms is de USB-poort van de computer defect. Dit betekent dat de externe schijf niet wordt herkend.
Probeer een andere USB-poort. Als het lampje op uw Seagate externe harde schijf nog steeds niet knippert, dan ligt het probleem bij de Seagate externe harde schijf zelf.

3. controleer of de externe schijf wordt herkend in Apparaatbeheer

Als het niet wordt herkend, probeer dan het apparaatstuurprogramma te verwijderen en opnieuw te installeren.

apparaatmanager

Dit kan te wijten zijn aan verouderde of beschadigde stuurprogramma's voor apparaten. In Apparaatbeheer kunt u controleren of het stuurprogramma in de lijst staat en correct wordt herkend.

Als het niet in de lijst staat of problemen veroorzaakt, kunt u proberen het apparaatstuurprogramma te verwijderen en vervolgens opnieuw te installeren om te zien of dat het probleem verhelpt.

4. controleer of de externe schijf ingeschakeld is en goed werkt

Om dit te controleren, kunt u luisteren of u een draaiend geluid hoort wanneer de schijf op de computer is aangesloten. Als u geen geluid hoort, duidt dit op een hardwareprobleem en moet de schijf mogelijk worden vervangen.

In de meeste gevallen stopt de schijf met draaien, wat kan komen doordat de lees-/schrijfkop vastloopt op de schijf. Dit kan ook leiden tot schade aan de schijf.

Gelukkig zijn uw data nog steeds veilig en kunnen ze worden hersteld.
Krijg betrouwbaar data recovery voor Seagate externe harde schijven van Stellar Data Recovery.

 1. Wij hebben de grootste catalogus met reserveonderdelen voor Seagate harde schijven. In onze ultramoderne cleanroom van klasse 100 kunnen we complexe harde schijven terugzetten.
 2. Onze experts op het gebied van data recovery hebben klanten geholpen met alle soorten externe schijven van Seagate, zoals
 • Seagate Backup Plus
 • Seagate One Touch
 • Seagate IronWolf
 • Seagate Ultra Touch
 • Seagate FireCuda
 1. Zelfs als uw draagbare Seagate harde schijf niet meer werkt door schade aan onderdelen, kunnen wij het vervangende onderdeel overal ter wereld leveren.

U kunt er dus bijna zeker van zijn dat u uw data terugkrijgt wanneer u Stellar Data Recovery gebruikt.

5. controleer de voeding van de externe schijf

Controleer of de stroomkabel in het stopcontact zit en goed werkt. Controleer ook of het netsnoer niet los zit of beschadigd is.

6. Start het beheer van de datadrager en controleer of de schijf door het systeem wordt herkend.

Als de schijf niet door het systeem wordt herkend, kunt u Schijfbeheer uitvoeren om deze te controleren.

run disk manager to check

Als de schijf niet in de lijst voorkomt, kunt u proberen de schijf te initialiseren en een nieuwe partitie aan te maken. Hierdoor worden alle data op de schijf gewist. Het is daarom essentieel dat u een back-up maakt van de data voordat u deze stap uitvoert.

7. uw externe schijf herstellen of vervangen

Als geen van de bovenstaande oplossingen werkt, dan kan de externe schijf beschadigd of defect zijn en moet deze hersteld of vervangen worden. In dat geval moet u professionele hulp inroepen en overwegen om de schijf te vervangen.

Casestudie - Seagate harde schijf met defecte sector

In deze casestudy laten we de uitdagingen zien waarmee een klant werd geconfronteerd nadat hij data had gewist van een Seagate 1TB SATA harde schijf met een slechte sector. Lees hoe Stellar Data Recovery de belangrijke data van de klant kon herstellen en werd geprezen voor de tijdige en deskundige ondersteuning.

Klant : Business Entiteit (niet gepubliceerd)

Doel : Data herstellen van een Seagate harde schijf met een defecte sector

Procedure : Stellar Data Recovery heeft data hersteld van de harde schijf van een Seagate-klant.

Uitdagingen voor de klant :

Er werd ontdekt dat de Seagate-schijf van de klant een foutieve codering met Bit Locker had. De ernst van het probleem werd nog verergerd door het feit dat de schijf van de klant slechte sectoren had.

Stellar data recovery voor redding:

Dit geval werd vrijgegeven voor data recovery door Stellar Data Recovery. Met behulp van de software van Stellar Data Recovery hebben we een volledig gezonde kloon van de schijf gemaakt. Alle partities waren echter versleuteld met BitLocker-encryptie.

Uitdagingen en doorbraken:

Specialisten van Stellar Data Recovery werkten heel hard om de gewiste data van de gegevensdrager te halen. Voordat we het bestandssysteem opspoorden, vroegen we een laptop om via het BIOS toegang te krijgen tot de schijf. Nadat we de gegevensdrager hadden aangesloten, startte het venster van de laptop goed op en werden alle data ontdekt na een scan met draagbare software.

Feedback van klanten:

De klant was dolblij toen hij alle informatie ontving. Dankzij onze ijver en de hoge kwaliteit van onze diensten is dit gelukt.

FAQs voor Seagate Externe Harde Schijf Lampje knippert niet

Dit zijn enkele van de meest voorkomende problemen die te maken hebben met het niet herkennen van het lampje van de Seagate externe harde schijf.

Kan ik data herstellen van een beschadigde externe harde schijf?

In sommige gevallen kunnen gegevens worden hersteld van een beschadigde externe harde schijf, maar dit hangt af van de omvang van de schade en het type service voor data recovery.

Als u de beste kans wilt op een zekere en volledige data recovery, dan zijn de Stellar data recovery services uw ideale keuze. Met Stellar® heeft u de beste kans om uw belangrijke data terug te krijgen, omdat wij ervaring hebben met het herstellen van data van de meest uiteenlopende problemen met harde schijven.

hoe kan ik voorkomen dat mijn externe schijf defect raakt?

Om defecten aan uw externe schijf te voorkomen, dient u deze voorzichtig te behandelen, niet bloot te stellen aan extreme temperaturen en uit de buurt te houden van magneten of sterke elektromagnetische velden.

Wat moet ik doen als mijn externe schijf een klikkend geluid maakt?

Als uw externe harde schijf een klikkend geluid maakt, kan dit een teken zijn van een hardwarefout. Het is daarom belangrijk dat u de schijf onmiddellijk buiten gebruik stelt en professionele hulp inroept.

Hoe lang gaan externe schijven normaal gesproken mee?

De levensduur van een externe schijf kan variëren. Gemiddeld gaan ze 3-5 jaar mee als ze goed onderhouden en behandeld worden.

Mijn externe schijf wordt niet weergegeven op mijn computer. Wat kan hier de reden van zijn?

U kunt proberen het apparaat op een andere USB-poort aan te sluiten en vervolgens de USB-kabel controleren of het stuurprogramma van het apparaat opnieuw installeren om het probleem op te lossen.

76% van de mensen vond dit data recovery blog nuttig
Call Me